Ewen McGregor – rođen je 31.03.1971. godine

Popularni škotski glumac i veliki pustolov, Juan Gordon MekGregor danas proslavlja svoj rođendan. Rođen u Perth- u , u Škotskog u porodici u kojoj su oba roditelja bili prosvetni radnici, Juan se vrlo rano opredelio za glumu kao svoj životni poziv. Studirao je dramu u školi za muziku i dramu u Guildhall-u. Svetsku slavu stekao je svojom fscinantnom glumom u flmskom ostvarenju „Trainspotting“. U tom filmu iz 1996. godine Juan igra narkomana, a ovaj kultni film mu je doneo do tada nezamislivu popularnost. Juan je poznat po tome što uživa u svom ugledu kao protagonista komercijalnih, nezavisnih i umetničkih filmova. Vrlo kompleksan kao ličnost Juan najviše bira filmove sa dubljim porukama i značenjem.

Uloga koja ga je takođe uvrstila među najpopularnije glumce sveta je ona u filmu „Ratovi zvezda“ u kom igra mladob Obi Wan Kanobija. Ženski deo populacije širom sveta apsolutno se zaljubio u njegov lik i umeće prenošenja emocija u vrhunskog drami i tragediji , mjuziklu „Moulin Rouge“ u kom Juan igra mladog pisca Kristijana, nesrećno zaljubljenog u jednu od konkubina. Pore glume njegova druga strast je motociklizam. Učestovovao je u internacionalnom maratonu 2004. godine u motociklizmu.

Od sredine aprila do kraja jula, proputovao je od Londona do Njujorka, kroz centralnu Evropu, Ukrajinu, Kazahstan, Mongoliju, Sibir, Rusiju i Kanadu na svom motoru.

Pošaljite komentar