Serena Vilijams – rođena je 26.09.1981. godine

Čuvena američka teniserka i ponos nacije Serena Vilijams danas slavi 35 rođendan. Na svetskoj rang listi, Serena zauzima trenutno zapanjujuće drugo mesto, a njenoj umetnosti na terenu mogli smo da se divimo poslednjih par decenija, kada je demonstrirala izuzetnu snagu, snalažljivost i talenat. Naime, Serena je rođena u Mičigenu, u SAD, odakle se seli sa roditeljima u Los Anđeles i započinje tenisku karijeru. Sa tenisom se susreće kao vrlo mlada, pod uticajem svog oca, koji je „gura“ u pravom smeru.

Njen otac je po profesiji bio instruktor tenisa, koji je vođen željom da makar jedno svoje dete ugleda u svetu tenisa, stvorio čak dve zvezde – Serenu i sestru joj Venus. Sa svega 4 i po godine Serena je osvojila prvi dečiji turnir i ispunila radošću srce svog oca. Vođenja motivacijom za daljim uspehom Serena sledi svoj san i pokorava svet tenisa. Zajedno sa sestrom Venus postala je dečija teniska zvezda, osvojivši brojne turnire. Tokom svoje reprezentativne karijere Serena je osvojila čak 71 titulu u pojedinačnoj konkurenciji i 22 na grend slem turnirima.

Jedna od najpoznatijih i svakako najuspešnijih teniserki današnjice Serena Vilijams, smatra se najboljom teniserkom svih vremena, iako je ostalo bar po njenim rečima još mnogo toga da pokaže svetskoj javnosti.

Pošaljite komentar