Ellen DeGeneres – rođena je 26.01.1958. godine

Slavna američka glumica, komičarka i voditeljka tok šoua koji nosi njeno ime, Elen Dedženeres danas proslavlja svoj rođendan. Rođena i odrasla u Merairieju u Luizijani Elen ima brata koji je istovremeno producent i muzičar. Njenim venama teče krv nemačkog, engleskog, francuskog i irskog porekla. Po razvodu svojih roditelja mlada Elen odlazi da živi sa majkom i njenim novim mužem u Atlanti. Po završetku srednje škole odlazi na kratko u svoj rodni grad a zatim upisuje Univerzitet kominikacija u Nju Orleansu.

Tokom studiranja radila je svašta od konobarisanja, preko prodavačice, molerke i hostese. Prvi put se pojavljuje na televiziji i na filmu 80 – tih godina 20. veka. Najviše uspeha Elen je ipak imala kao stend – ap komičarka koja je najveću inspiraciju za svoje performans crpila iz svoj šarenolikog života. Njena stend – ap karijera započinje u malim klubovima i kafićima. Elen je u više navrata izjavila da su joj glavni uzori i inspiracija bili Vudi Alen i Stiv Martin. Titulu najsmešnije osobe u Americi, Elen dobija 1982. godine nakon turneje u SAD. Priznanje u vidu Emi nagrade za svoj performans Elen dobija za scenario u ostvarenju „The Puppy Episode“.

Takođe dobila je i to zadovoljstvo da bude domaćin dodele Emi nagrada nakon napada 11. septembra u Americi. Elen važi za jednu od ujedno najsmešnijih i najkontraverznijih ličnost današnjice bez dlake na jeziku.

Pošaljite komentar