Ricky Martin – rođen je 24.12.1971. godine

Popularni pevač Enrique Martín Morales danas proslavlja svoj rođendan. Poznat pod pseudonimom Riki Martin, ovaj portorikanski pop pevač proslavio se početkom devedestih godina 20. veka, potpuno zaludevši muzičku scenu svojom nesvakidašnjom pojavom. Više puta nagrađvan, kako Gremijem tako i Latinskim Gremijem, Riki je pevač vrlo specifične boje glasa i primamljive pojave na sceni. Početak njegove karijere vezuje se za pevanje u  Latino boy bandu Menudo. U datom bendu je bio 5 godina, a 1991. godine odlučuje se da započne solo karijeru, što se pokazalo kao izuzetno dobar potez.

Godinama unazad devojke i žene širom sveta uzdisale su za ovim famoznim portorikancem koji je svojim pesmama opijao i dušu i srce. Tokom svoje karijere, koja je trajala više od 3 decenije, ostvario je izuzetan uspeh na javnoj sceni i prodao više od 55 miliona albuma. Pevajući prvo isključivo na španskom, Riki 1999. godine objavljuje i svoj prvi album na engleskom jeziku. Njegova, svima i više nego dobro poznata pesma „Livin la Vida Loca“ potpuno je zavrtela muzičku scenu, donoseći joj do tada nepojmljive ritmove i pokrete. Osim pevanja Riki se oprovao i u oblasti glume.

Svoju glumačku karijeru započeo je u Meksiku. Riki se takođe bavi i dobrotvornim radom, a osnivač je i neprofitne organizacije Ricky Martín Foundation. 

Pošaljite komentar