Scarlett Johansson – rođena je 22.11.1984. godine

Zadivljujuća i opčinjavajuća američka glumica Skarlet Džohanson danas proslavlja svoj rođendan. Nagrađivana Zlatnim globusom, jedna od najpopularnijih glumica na američkom i evropskom kontinentu Skarlet je rođena u Nju Jorku, u Bronksu. Ono što je karakteristično za Skarlet jeste činjenica da je uspela svoju slavu kao „dete glumac“ da održi i u zrelom dobu.

Njene prvobitne uloge bile su u pozorišnim predstavama širom Nju Jorka, da bi svoje mesto na filmu pronašla 1994. godine. Svetsku slavu stekla je ulogom u filmu „Šaptač konjima“, pokazavši na filmskom platnu izuzetan talenat. Izrastajući u prelepu mladu devojku, Skarlet je dobijala sve izazovnije uloge poput one u filmovima „Izgubljeni u prevodu“, „Devojka sa bisernom minđušom“ i „Završni udarac“. Filmski režiser Vudi Alen je obožavao da radi sa njom i javno je prozvao svojom muzom i inspiracijom. Pored glumačke karijere, Skarlet se oprobala i u ulozi pevačice i manekenke, ostavivši snažan utisak na javnost. Svojom atraktivnom pojavom potpuno je opčinila muškarce širom sveta. Osvojivši i Breadway, Skarlet je dobila Toni nagradu za svoj performans u predstavi „Pogled sa mosta“.

Šarmantna, visoko inteligentna i sposobna mlada žena nosi već dugo titulu holivudskog simbola lepote. Njeno ime se često provlači po modnim časoposima i svrstava na listu najsenzualnijih žena sveta.

Pošaljite komentar