Novak Đoković – rođen je 22.05.1987. godine

Ubedljivo najbolji svetski teniser i velika nada srpskog sporta, Novak Đoković danas proslavlja svoj rođendan. Novak je rođen u Beogradu, kao najstarije od troje dece u porodici Đoković. Dva njegova mlađa brata se takođe profesionalno bave tenisom i nezaustavljivo idu stopama starijeg brata. Sa svega 4 godine, Novak prvi put uzima tenisiki reket u ruke. To je bilo u teniskom kampu na Kopaoniku kada se i javila njegova ljubav prema ovom sportu. Jelena Genčić bila je Novakov prvi trener. Kako sam kaže njegov uzor među teniserima dok je odrastao bio je Pit Sampras.

Kada mu je bilo 12 godina Novak upisuje minhensku tenisku akademiju. Novak se zasluženo nalazi na samom vrhu ATP liste u pojedinačnoj konkurenciji. Sa aspekta gledišta Novakovih kolega, saigrača, trenera, teniskih kritičara i brojne publike, Novak je jedan od najboljih tenisera u istoriji ovog sporta. Tenisom se profesionalno bavi od 2003. godine. Tokom svoje reprezentativne karijer osvojio je čak 12 grend slem turnira. Pored srpskog i engleskog jezika, Novak se vešto služi kako nemačkim tako i italijanskim i francuskim jezikom.

Trenutno živi u Monte Karlu u Monaku. Novak je 2014. godine nakon 9 godina veze konačno stao na ludi kamen sa svojom odabanicom Jelenom. Iste godine dobili su i sina.

Pošaljite komentar