Don Johnson – rođen je 15.12.1949. godine

Danas svoj rođendan proslavlja slavni američki glumac Doni Vejn Džonson. Poznatiji kao Don Džonson, ovaj izvanredni glumac ujedno je i producent, direktor, pevač i tekstopisac. Rođen u Misuriju, u SAD, Don se sa porodicom vrlo brzo seli u Vičitu u Kanzasu. Tokom srednje škole bio je učesnik školskog pozorišnog programa. Studije drame upisao je u San Francisku a svoju prvu važniju ulogu dobio je 1969. godine. Široj javnosti najpoznatiji je po svojoj ulozi Sonija Kroketa u policijskoj TV seriji „Poroci Majamija“. Glumac izuzetnog stila, impresivne pojave i istinski zavodnik ženskog roda, opčinjavao je žene širom sveta svojim osmehom i šarmom, dok su ga bez treptaja posmatrale kraj malih ekrana.

Ova serija je upravo zahvaljujući njegovom angažmanu doživela ogroman uspeh i proslavila ga kao glumca. Nakon ove uloge, usledila je sledeća u TV serijalu „Neš Bridžis“. Igrajući famoznog detektiva Don je još jednom impresionirao javnost svojom pojavom i fantastičnom glumom. Don je dobio i zvezdicu na čuvenom Holivudskom pločniku zvezda i kao takav zauvek ušao u istoriju savremenog filma. Don se ženio dva puta.

Prva supruga mu je bila Melani Grifit a druga Keli Fleger. Iako je zagazio u šestu deceniju Don i dalje izgleda kao pravi zavodnik.

Pošaljite komentar