Frenk Sinatra – rođen je 12.12.1915. – 14.05.1998. godine

Veličanstvani američki glumac i pevač, Frenk Sinatra rođen je na današnji dan. Veliko ime američke muzičke scene, koje i dan danas ostavlja snažan utisak, smatra se ikonom dvadesetog veka kada je pevanje u pitanju. Po mnogima dvolična ličnost, Sinatra je sa jedne strane bio istinsko otelotvorenje američkog zabavljača na sceni, dok je s druge strane bio poprilično kontraverzan u situacijama van javne scene. Sinatra je rođen u radničkoj porodici, a svoje poreklo vuče sa prostora Italije. Još kao dete zaljubio se u muziku, a njegov talenat je ubrzo isplivao na površinu.

Kao mlad momak počinje da peva u maloj grupi, ali brzo uviđa da bi mu samostalni performans bolje pristajao. Svojom prodornom bojom glasa, počinje polako ali sigurno da ređa uspehe u svojoj karijeri kao i da istovremeno osvaja žene širom sveta. Na veliki zastoj u njegovoj karijeri uticao je procvat rok muzike. Sinatra se tada okreće filmu i oprobava se na filmskom setu, igrajući ulogu u ostvarenju pod nazivom „Odavde do večnosti“. Niti malo iznenađujuće za svoju izvednu dobija Oskara za najbolju sporednu ulogu.

Još uvek ne odustavši od muzike, Sinatra balansira između ova dva sveta. Kao i skoro svaka velika zvezda današnjice, Sinatra je bio opčinjen ženama, alkoholom i mafijaškim poslovima.

Pošaljite komentar