Hugh Jackman – rođen je 12.10.1968. godine 

Na današnji dan svoj rođendan proslavlja slavni australijski filmski i televizijski glumac Hju Džekman. Hju je rođen u Sidneju u Australiji, u porodici koja je bila vrlo religiozna. Njegovi roditelji, oboje poreklom englezi, u Australiju se doseljavaju 1967. godine. Po razvodu svojih roditelja, Hju ostaje sa ocem i braćom u Australiji dok se majka sa njegovim sestrama vraća u Englesku. Pored osnovnog zanimanja glumca, bavi je još i pevanje, plesom, kao i glumom u mjuziklima. Višestruko orijentisan kao ličnost Hju doprinosi tome da likovi koje tumači u filmovima budu kompleksni i da izazivaju divljenje.

Svetsku slavu stekao je zahvaljujući svima dobro poznatom filmskom ostvarenju „X-men“. Takođe imali smo to zadovoljstvo da gledamo njegov performans u delima kao što su „Kejt i Leopold“ gde je igrao večitog romantika i kavaljera, pravog vojvodu o kakvom današnje žene sanjaju. Pore ova dva dela, svoj doprinos dao je i filnu „Van Helsing“ zadiviši publiku ispred malih ekrana i biospkopskog platna. Kritičari se slažu da je pokazao izuzetan talenat u mjuziklu pod nazivom „Jadnici“, a mnogi od njih isti smatraju vrhuncem njegove dosadašnje karijere.

Zahvaljujući svom izvanrednom talentu bio je nominovan za Zlatni globus u datom filmu za najboljeg glumca, kao i za Oskara za najboljeg glavnog glumca. 

Pošaljite komentar