Bai Ling – rođena 10.10.1970. godine

Danas svoj rođendan proslavlja nesvakidašnja američka glumica kineskog porekla Baj Ling. Rođena je u Čengduu u Kini, a na amričko tlo dospeva jureći svetsku slavu i filmsku karijeru. Izdvojivši se iz mase glumica na kineskom području svojim izvanrednim talentom za glumu, ova mlada devojka je ujedno poznata i po tome što vrlo otvoreno pristupa svom javnom životu, odnosno da za razliku od mnogih svojih koleginica ne krije svoju pojavu iza zavese, već je otvoreno prikazuje s ponosom.

Zračeći neverovatnim ženstvanošću Bej je doprinela tome da čak i filmovi u kojima preovladava borilačka tematika deluju romantično i nežno. Glumica veoma snažne pojave i karaktera koji nikog ne ostavlja ravnodušnim, u većini slučajeva je igrala i takve uloge. Ne stideći se svoj izgleda i ne zazirući od pogleda javnosti kako na crvenom tepihu tako i na filmskom platnu i društvenim mrežama, Bej gotovo svakodnevno pokazuje zašto je baš ona prvi izbor brojnih režisera. Njena pomalo provokativna pojava, obezbedila joj je veliku popularnost među muškom publikom, navodeći istovremeno i žensku publiku da je gleda drugačijim očima.

Glumica vrlo otvorenih shvatanja, svom glumačkom životu ali i privatnom pristupa vrlo direktno, svesna kritika koje mogu biti upućene na njen račun.

Pošaljite komentar