Merilin Monro – rođena je 01.06.1926. – 05.08.1962. godine

Gotovo nestvarna lepotica koja je obeležila 20. vek Merilin Monro rođena je na današnji dan. Njeno pravo ime bilo je Norma Jeane Mortenson, a rođena je u Los Anđelesu. Merilin je bila veoma uspešna američka glumica, a istovremeno se bavila i pevanjem i poslom modela. Žena izrazitog stasa i upečatljive pojave, ostavila je utisak na svakog ko je došao u kontakt sa njom. Njena filmska karijera počela je 1947. godine, a svetski poznata postaje nakon uloge u kultnom ostvarenju „Sve o Evi“. Tri godine potom glumila je u ljubavnoj drami „Nijagara“, kada su sve oči javnosti bile uperene u nju.

Merilin se smatra jednom od najvećih filmskih zvezda u istoriji filma, iako su filmovi u kojima je glumila bilo mahom komercijalni. Najpoznatije uloge koje je tumačila bile su u ostvarenjima „Muškarci više vole plavuše“, „Kako se udati za milonera“, „Princ i igračica“ kao i „Majmunska posla“. Tek pred sam kraj karijere počela je da snima ozbiljnije filmove. Imala je svega 36 godina kada je napustila ovaj svet. I dan danas postoji mnogo špekulacija i misterija vezanih za njenu smrt. Po jednoj od teorija ubijena je zbog navoda da je imala ljubavnu aferu sa Džonom Kenedijem. Po drugoj je u pitanju samoubistvo iz nehata, odnosno prekomerno uzimanje lekova.

Po trećoj je da je planski izvela samoubistvo kako bi stala na put svojim tragičnim ljubavima i konstantnim razočaranjima.

Pošaljite komentar