Justin Timberlake – rođen je 31.01.1981. godine

Popularni američki pop i rnb pevač, tekstopisac, producent, plesač i glumac, Džastin Rendal Timberlejk danas proslavlja svoj rođendan. Veliko ime savremene muzičke scene, svojim znanjem i umećem izdigao se iznad boj benda u kom je prvobitno nastupao, briljirajući kao samostalni izvođač. Kasnih 90 – tih godina 20. veka Džastin je polako ali sigurno gradio svoje ime i kao vodeći pevač boj benda N Sync oduševio tadašnji muzički svet. Tokom svoje karijere prikupio je brojna priznanja a najznačajnija od njih su 6 Gremi nagrada i 2 Emija. Džastinov prvi samostalni album nosio je naziv „Justified“.

Album je izdat 2002. godine, a prodat je u rekordnih 7 miliona primeraka. Pesma koju je znala skoro svaka devojka na planeti, sa njegovog albuma, nosi naziv „Cry me a river“. Ista je nastala u saradnji sa poznatim producentom Timbalandom. Skoro četri godine kasnije Džastin izdaje svoj novi album koji biva još zapaženiji od prethodnog. Takođe sarađujući sa Timbaladom, Džastin dospeva na sam vrh američke muzičke lestvice sa hitovima „SexyBack“, „My love“ i „What goes around/comes around“.

Tokom svoje karijere Džastin je sarađivao sa nekim od najznačajnijih imena muzičke scene kao što su Madona, Rihana, Bijonse, 50 Cent i mnogi drugi.

Pošaljite komentar