Saša Ilić – rođen je 30.12.1977. godine

Danas svoj rođendan proslavlja veliko ime srpskog fudbala – Saša Ilić. Rođen u Požarevcu, ovaj izuzetno talentovani mladić, trenutno igra za Fudbalski klub Partizan, sa kojim je skoro potpisao novi ugovor i time obradovao svoje navijače. Velika zvezda našeg fudbala, legendarni kapiten Partizana, doprineo je tome da na terenu na kom je prisutan uvek bude dinamično i napeto. Stručnjak za fudbalsku igru svojim znanjem i umećem vrlo često je uticao na tokove mečeva u kojima je igrao. Izuzetno okretan i spretan, Saša sa razlogom nosi titulu najboljeg među najboljima kada je srpski fudbal u pitanju. Igra na poziciji veznog reda.

Skoro deset godina posvetio je Partizanu, sa kojim je igrao i u Ligi Šampiona. Kratko vreme proveo je u klubu Salta Vigo u Španiji, nakon čega se vrlo brzo vraća u Partizan. Tokom sezone 2004/05 igrajući u Partizanu postigao je 101. gol, na osnovu čega je proglašen najboljim strelcem tog perioda. Iako zahtevna publika, najvijači Partizana, famozni Grobari poklonili su svoju naklonost Saši, upravo zahvaljujući njegovom performansu na terenu. Jedno vreme je igrao i za turski Galatasaraj, istakavši se svojim sposobnostima već na prvoj utakmici.

Rekorder u postignutim golovima, Saša je sa reprezentacijom Srbije odigrao 37 utakmica i bio strelac 4 gola. U braku je sa Tijanom Slijepčević. 

Pošaljite komentar