Monika Beluci – rođena je 30.09.1964. godine

Prelepa italijanska glumica Monika Beluci danas proslavlja svoj 52 rođendan. Rođena u italijanskom gradu Čita di Kastelo, Monika je već godinama unazad simbol lepote, gracioznosti i nesvakidašnjeg talenta kada je film u pitanju. Svoju karijeru započinje kao model, kada je i prvi put otkrivena njena senzacionalna lepota. Nedugo potom napušta karijeru modela i počinje aktivno da se bavi glumom. Zaljubivši se u svet filma, Monika na filmskom platnu vrlo verno prikazuje emocije tražene od nje i zadivljuje okupljenu publiku.

Italijanski filmovi u kojima smo imali zadovoljstvo da je gledamo, nesumljivo su nas naveli da ljubav, romantiku, strast, patnju, čežnju i strah posmatramo na drugačije načine nego do tad. Nije joj dugo trebali da se uputi put Holivuda i zaseni tamo sve oko sebe. Bila je upravo ono što je Holivud tražio – mlada, atraktivna, željna života i glume. Filmska ostvarenja koja su obišla gotovo čitav svet poput – Drakule, Malene, Stradanja Isusovog i Pakta sa vukovima, vinula su Moniku u nezamislive visine. Godine 2005. dobija čak počasno mesto u muzeju voštanih figura u Parizu, gde je postavljena njena figura.

Iako je zagazila u petu deceniju, Monika i dan danas može rane uz rame da stane sa mnogo mlađim koleginicama i izmami uzdaha naročito muškog sveta.Pošaljite komentar