Cameron Diaz – rođena je 30.08.1972. godine

Popularna američka glumica, prepoznatljivog osmeha i harizme, Cameron Diaz danas proslavlja svoj rođendan. Rođena u San Dijegu, u Kaliforniji, Kameron s očeve strane vodi kubansko poreklo, a sa majčine nemačko, englesko i indijansko. Kada joj je bilo 16. godina mlada Kameron kreće stopama modela u Elle Modelling agenciji. Po završetku srednje škole odlazi u Japan, ali se nedugo potom vraća u SAD. Tokom narednih par godina Kameron je bila angažovana od strane više vodećih svetskih modnih kompanija, za koje je radila kao foto model. Pored famoznog Džim Kerija, u filmu „Maska“ Kameron dobija svoju priliku na velikom platnu.

Mada bez prethodnog iskustva, Kameron je dobila glavnu ulogu u ovom ostvarenju. Posle izuzetnog uspeha koji je dostigao ovaj film, Kameron se upisuje na časove glume i igra u nekolicini niskobudžetnih filmova. Sa stečenim iskustvom, Kameron se vraća na velika filmska vrata igrajući u filmu „My best friends wedding“, pored fascinantne Džulije Roberts. Muška srca širom sveta osvojila je svojom pojavom u filmu „Svi su ludi za Meri“, tumačeći glavnu ulogu u tom ostvarenju.

Posle ovog usledili su filmovi „Čarlijevi anđeli“, „Vanilla Sky“ i „Bande Njujorka“. Vrlo simpatična devojka, velikog srca i nežne pojave svakom svojom novom ulogom pokazuje da je gluma upravo ono što joj najviše leži.

Pošaljite komentar