Dragan Džajić – rođen je 30.05.1946.

Proslavljeni i nadaleko hvaljeni bivši jugoslovenski fudbaler i reprezentativac, Dragan Džajić Džaja danas proslavlja svoj rođendan. Veliko ime srpskog fudbala, čuvek sa „zlatnim nogama“ ubedljivo je zadao nemoguću misiju generacijama koje dolaze. Džaja je rođen u Ubu, na teritoriji tadašnje FNRJ. Oduvek zaljubljen u fudbal Dragan sa 15 godina postaje član velikog fudbalskog kluba Crvena zvezda. Lovci na talente primetili su ga na jednom od turnira u Valjevu i vrbovali za ovaj veliki tim, o kom je njegova generacija samo mogla da sanja.

Trebalo mu je samo 6 meseci da bude prebačen u prvi tim i sve oko sebe oduševi svojim umećem. Godine 1963. Aleksandar Obradović mu daje šansu da zaigra protiv Budućnosti. Mladom Džaji je tada bilo svega 17 godina. Već naredne godine je osvojio prvu u nizu šampionskih titula i postao predvodnik nove generacije koja je tri puta uzastopno osvajala titulu najboljih u prvenstvu Jugoslavije i četiri puta Kup Jugoslavije. Izuzetan igrač, smatra se najboljim fudbalerom sa naših prostora svih vremena. Tokom svoje karijere odigrao je neverovatnih 85 fudbalskih utakmica u nacionalnoj selekciji, a do 2004. godine je predsednik fudbalskog kluba Crvene zvezde.

Vrlo okretan na terenu, snalažljv, prilagodljiv različitim situacijama, jednostavno jedinstven i neponovljiv – Dragan Džajić – jedan jedini.

Pošaljite komentar