Kirsten Dunst – rođena je 30.04.1982. godine

Poznata američka glumica, specifične lepote i prepoznatljivog stila kada je gluma u pitanju Kirsten Kerolajn Danst danas proslavlja svoj rođendan. Pored toga što se bavi glumom, Kirsten je takođe pevačica i manekenka. Rođena u Nju Džerziju u SAD, mlada Kirsten potiče iz porodice u kojoj je majka bila nadarena za umernost i vodila je svoju galeriju, a otac je bio zdravstveni radnik. Imala je samo 3 godine kada se po prvi put prošetala modnom pistom.

Sklopila je nedugo potom ugovor sa Ford Models agencijom kao i sa Elit Model Menadžmentom. Njen glumački debi bio je 1989. godine još u vreme kad je Kirsten bila dete. tada je igrala u filmu „Oedipus Wrecks“, koji je predstavljao segment Vudi Alena u filmu „Njujorške priče“. Ključni momenat u njenoj karijeri bio je film „Intervju sa vampirom“ koji je snimljen 1994. godine. Igrajući pored čuvenog Tom Kruza i Bred Pita, mlada Kirsten je dobila izuzetne pohvale za svoj performans. Filmski kritičari i filmska publika ostali su zadivljeni njenim glumačkim talentom.

Uloga u ovom filmu donela joj je MTV nagradu za probojni, kao i nagradu Saturn za najbolju mladu glumicu. Nakon ove uloge usledile su sve značajnije u sve boljim i primećenijim filmovima.

Pošaljite komentar