Oprah Winfrey – rođena je 29.01.1954. godine

Danas svoj rođendan proslavlja popularna američka TV voditeljka, glumica i filmska producentkinja Opra Gejl Vinfri. Opra je rođena u siromašnoj četvrti i odrasla uz majku u seoskom području države Misisipi. Kako sama kaže imala je veoma teško i traumatično detinjstvo, nakon kog je svu svoju snagu usmerila ka tome da se oslobodi siromaštva i teške situacije koja ju je zadesila. Tokom srednje škole radila je na radiju i polako razvijala ljubav prema ovom poslu i komunikaciji sa ljudima. Uređivala je takođe lokalne večernje vesti sa samo 19 godina. Nedugo potpom počinje da vodi talk show u Čikagu, koji je u rekordnom vremenu postao izuzetno popularan.

Nakon ovog, sledi novi talk show koji se počinje emitovati širom SAD, 1986. godine pod nazivom „Oprah Show“. Trenutno ovaj show se smatra najuticajnijim, najgledanijim i najdugotrajnijim show programom na svetu. Oprah se smatra jednom od najuticajnijih žena Amerike. Veoma snažna ličnost, sa čvrsto utemeljenim i oštrim stavovima, dirnula je srca mnogih i pokazala svetu da je moguće otkrgnuti se iz okova koje ti život nepravedno dodeli.

Među njenim gostima bile su neke od najuticajnijih ličnosti sveta – Prince, Tom Kruz, George Bush, John Kenedi, Muhamed Ali i mnogi drugi. Najveći deo svog novca ova humana afroamerikanka dala je i dalje daje u dobrotvorne svrhe.

Pošaljite komentar