Džulija Roberts – rođena 28.10.1967. godine

Slavna američka glumica Džilija Roberts danas proslavlja svoj rođendan. Rođena u Smirni, nedaleko od Atlante u SAD, Džulija je pre početka bavljenja glumom radila kao model. Iako je kao dete izražavala želju da se bavi veterinom, ipak se odlučuje za glumu, što nije bila greška. Neverovatnu slavu stekla je igrajući glavnu žensku ulogu u čuvenom filmskom ostvarenju „Zgodna žena“. Više od dve i po decenije imamo to zadovoljstvo da Džilijin izuzetan talenat kada je gluma u pitanju gledamo isprad malih ekrana, ali i na velikom platnu. Proslavila se takođe ulogama u romantičnim komedijama koje su imale svetskog odjeka.

Neke od njih su „Venčanje mog najboljeg druga“, „Ja u ljubav verujem“ i svima dobro poznat film „Odbegla mlada“. Šarmantna, talentovana glumica velikog srca i širokog osmeha bez mnogo truda osvajala je publiku širom sveta. Dobitnica je Zlatnog globusa, Oskara i nagrade BAFTA za fenomenalnu ulogu u filmu koji je obeležio njenu karijeru „Erin Brokovič“. Film koji je svakog ko je imao zadovoljstvo da ga pogleda vezao za stolicu i naveo da preispita svoj život i njegove ciljeve.

Napravivši manju pauzu u karijeri 2010. godine nas Džilija oduševljava igranjem u filmu „Jedi moli voli“. Džulija se smatra jednom od najplaćenijih glumica 21. veka. 

Pošaljite komentar