Frančesko Toti – rođen je 27.09.1976. godine

Čuveni italijanski fudbaler Frančesko Toti danas slavi 40. rodjendan. Za razliku od svojih saigrača, ali i brojnih fudbalera širom sveta ono što je zanimljivo u vezi Totija jeste činjenica da je celu svoju igračku karijeru kao fudbaler gradio u svom rodnom gradu, negujući na taj način izuzetnu ljubav prema istom ali i prema fudbalskoj igri. Sa fudbalom se susreo još kao dete, kada je bez mnogo dvoumljenja ceo svoj vek posvetio istom. Njegv otac davao mu je najveću podršku u prvim njegovim fudbalerskim poduhvatima. Istovremeno i njegov trener i najveća podrška, Frančeskov otac je gledao kako ga rođeni sin iz dana u dan pevazilazi u fudbalskim veštinama.

Njegova ljubav prema Romi, fudbalskom timu za koji je zaigrao još kao mladić i za koji i dan danas igra je neopisiva. Strast koju gaji prema fudbalu gotovo da može da se poistoveti sa strašću prema Romi. Igrajući kratko vreme u mlađim kategorijama u Romi, zahvaljujući izvanrednom talentu Frančesko se upisao u listu igrača prvog tima, gde se i danas nalazi. Njegovi saigrači znaju da na njegove veštine na terenu mogu u svakom trenutku da se oslone, odnosno da je u većini slučajeva upravo Frančesko ključni igrač tokom fudbalskih mečeva.

Baš zbog njegove posvećenosti jednom timu, Italiji i fudbalu, pronašao je i veliki broj obožavalaca koji ne skirvaju oduševljenje Totijem.

Pošaljite komentar