Tina Tarner – rođena je 26.11.1939. godine

Jedna od najboljih američkih rock i soul pevačica Tina Tarner danas proslavlja svoj rođendan. Njeno pravo ime je Ana Mej Mulok, ali je svetsku slavu stekla svojim umetničkim i scenskim imenom. U isto vreme veoma talentovama pevačica, snažnog i veoma prodornog glava, kao i glumica, Tina je rođena u Tenesiju u SAD, na čijem prostoru se i proslavila pre nego što će doseći svetsku slavu. Rođena u radničkoj porodici, kći baptističkog sveštenika Tina se nakon razvoda roditelja sa starijom sestrom seli u St. Louis. Pohađajući tamo srednju školu, Tina je više bila zainteresovana za noćne klubove nego za učenje.

Karijeru je započela bukvalno otevši mikrofon suparnici na audiciji za pratećeg vokala benda King of Rhythm i otpevavši poznat hit BB Kinga „Know You Love Me Baby“. Njena impresivna karijera traje već zavidnih 5 decenija a Tina i dalje veoma uspešno opčinjava ljubitelje dobre muzike. Njena neverovatna popularnost, uspeh i svestranost kada je muzika u pitanju, doneli su joj neosporivu titulu Kraljice rock n rolla, koju sa velikim ponosom nosi.

Budući da su njeni albumi širom sveta prodati u više od 180 miliona primeraka, Tina se smatra jednom od najtraženijih pevačica savremenog doba. Njene pesme prepune su emocija, ljubavi, bola i iskrenog divljenja prema lepoti sveta koji je okružuje.

Pošaljite komentar