Skoti Pipen – rođen je 25.09.1965. godine

Skoti Pipen danas slavi 51. rođendan. Rođen u Hamburgu, u SAD čuveni nekadašnji američki košarkaš postavio je čvrste temelje današnoj omladini kada je košarkaška igra u pitanju. Igrajući za najpoznatiju američku lugu NBA o kojoj i danas sanjaju milioni omladinaca širom sveta, Skoti je ostvario svoj san i bio najbolji među najboljima. Njegove izuzetne performanse na terenu uz Majkl Džordana, Denis Rodmana i Tonija Kukoča, mogli smo da gledamo dok je igrao za Čikago Bulse i Hjuston roketske.

Zaslužno je prograšen jednim od 50 najboljih igrača u istoriji NBA lige. U čuvenu Kuću slavnih ušao je 2010. godine. Tokom svoje karijere bio je oslonac mnogim svojim saigračina i zaslužan je za njihova brojna ostvarenja. Zajedno sa Džordanom je osvojio 3 titule NBA prvaka. Svoj procvat Pipen je doživeo tek kada je Džordan zauvek otišao sa terena. Izvanredni rezultati tokom košarkaških utakmica koje su usledile, vinule su ga u visine među kojima se ostao sve do završetka sopstvene karijere. Skoti je ušao u svetsku istoriju najjače lige sa Čikagom, u kom je igrao od 1988 – 1999. godine.

I dana danas Pipen važi za jednog od najkvalitetnijih igrača sa kojima se svetska javnost susrela kada je reč o košarci.

Pošaljite komentar