Kevin Kline – rođen je 24.10.1947. godine

Danas svoj rođendan proslavlja veliki američki filmski i pozorišni glumac Kevin Kline. Rođen u Sent Luisu u Misuriju, ovaj zuzetno talantovan glumac, dao je veliki doprinos američkoj kinematografiji i filmskoj industriji. U posedu njegove porodice bio je veliki lanac robnih kuća, kao i najveća radnja sa igračkama i pločama. Otac Židov i majka katolkinja, odgojili su ga u katoličkom stilu. Po odlasku na studije prvo se istakao svojim umećem kao pijanista a zatim kao glumac.

Po dobijanju diplome 1970. godine, uručena mu je stipendija za drmski smer u Džilijard školi u Nju Jorku. Zaljubivši se prvo u daske koje život znače svoj glumački talenat je pokazao na turnejama, na koje su uputio sa svojom družinom prijatelja takođe glumaca. Najviše od svih, voleo je da izvodi Šekspirova dela, u kojima je pronalazio najveću inspiraciju. Ličnost veoma snažne pojave dala je likovima koje je glumila u filmovima jak karakter i osobenost kakva se retko sreće.

Neka od najzapaženijih dela u kojima se glumio Kevin i pokazao svoj talenat su „Sofijin Izbor“, „Pirati iz Penzansa“, „Velika jeza“, „Vapaj za slobodom“, „ Veliki Kanjon“, i „Dani slave“. Dobitnik je Oskara i nagrade Toni za svoje umeće na velikom platnu. 

Pošaljite komentar