Stiv Džobs je rođen 1955. godine u San Francisku. Predstavlja jednu od najvažnijih ličnosti kada je u pitanju industrija zabave i računara. U poznim sedamdesetim godinama, doprineo je širenju svesti o značaju ličnih računara.

1976. osnovana je firma Epl kompjuter, a Džobs postaje multimilioner kada kompanija Epl počinje da se kotira na berzi, početkom 80-ih godina. U Eplu je bio jedan od glavnih rukovodilaca. Kasnije osniva firmu Neks kompjuters. Međutim, 1996. Epl kupuje Next, tako da se Stiv Džobs vraća nazad u kompaniju čiji je bio osnivač.


Kada je privatni život u pitanju, Džobs se oženio 1991. sa Loren Pauel, i dobio troje dece. Takođe, ima i ćerku Lisu. Postoje podaci koji govore da se zabavljao i sa Džoan Baez, a negde se navodi da je bio ljubavnik ove muzičarke iz razloga što se ona zabavljala sa Bobom Dilanom.

Voleo je liverpulske bube, Bitlse, a takođe je bio ljubitelj i poštovalac klasične muzike, pogotovo Baha. Postoje priče da je bio vegetarijanac, ali je istina da je jeo povremeno ribu. Razboleo se od tumora pankreasa i preminuo 2011. godine.Pošaljite komentar