Nastasja Kinski je rođena 1961. godine u Nemačkoj, Berlin. Iza sebe ima preko 60 filmova. Školovala se u Minhenu, Rimu, Parizu, Karakasu i Americi. 1976. godine dolazi i prva značajna uloga, u filmskom ostvarenju Pogrešan pokret, dok glavnu ulogu ostvaruje 3 godine kasnije, u filmu Tesa, režisera Romana Polanskog.


Bila je dete razvedenih roditelja, a pošto je majka imala novčanih problema, živele su u jednoj komuni u Minhenu. Sa zarađivanjem novca počinje kao model, a ulogu u filmu Pogrešan pokret dobila je kao zamena glumice Lize Krauzer. Slede filmovi u kojima se u nekim scenama pojavljuje naga, što izaziva veoma oštre kritike javnosti tog vremena. Bila je u vezi sa Romanom Polanskim, koji je stariji 28 godina od nje. Ta veza je započela kada je Nastasja Kinski imala 16 godina. Status seks ikone stiče fotografijom koju je načinio Ričard Avedon, i na njoj pozira obmotana zmijom, sasvim naga.


Danas je vegetarijanka, ima troje dece. Govori četiri jezika – francuski, engleski, italijanski, nemački, a takođe se sporazumeva i na španskom i ruskom jeziku.
Pošaljite komentar