Ivica Kostelić – rođen je 23.11.1979. godine

Danas svoj rođendan proslavlja čuveni hrvatski skijaš Ivica Kostelić. Najpoznatije ime hrvstskog sijaštva, Ivica je rođen u Zagrebu na teritoriji tadašnje SFRJ. Njegova mlađa sestra Janica Kostelić, rame uz rame sa svojim bratom, doprinela je tome da Hrvatska kao zemlja procveta kada je skijaštvo u pitanju. Izuzetno talentovan i nadaren za sport, ovaj mladić je prvi hrvatski skijaš koji je osvojio zavidan broj bodova na Svetskom kupu.

Dostigao je 21. mesto u italijanskom Sestrijereu u sezoni 2000/01. Ivica se sa skijanjem upoznao još kao dete i potpuno se zaljubio u ovu sportsku disciplinu. Usled brojnih povreda kako prilikom treninga tako i na takmičenjima, Ivica je morao u više navrata da prekida svoju skijašku karijeru. Međutim, kako mu je sastra uvek bila i ostala najveći oslonac u životu, podrška i motivacija, inspirisan njenim uspesima vraćao se uvek iznova na skijašku stazu i do sada osvojio čak 7 zlatnih medalja. Njegove najuže specijalnosti su slalom i veleslalom, a s godinama se razvio u jednog od najsvetstranijih skijaša današnjice. Učestvujući na zimskim olimpijskim igrama u Torinu 2006. godine, Ivica je odneo sa sobom srebrnu medalju.

Pored skijanja koje predstavlja njegovu prvu i najveću ljubav, Ivica se takođe bavi i sviranjem. Na više skijaških takmičenja bio je inicijator improvizovanih rock koncerata.

Pošaljite komentar