Ralph Fiennes – rođen je 22.12.1962. godine

Čuveni engleski glumac Ralf Fajns danas proslavlja svoj rođendan. Vrlo upečatljiva ličnost, doprinela je tome da engleska filmska scena bude vrlo slikovita i privlačna. Svetsku slavu stekao je ulogom sadističkog komadanta Amona Goetha u filmskom spektaklu „Šindlerova lista“. Oduševivši jednako publiku širom sveta i filmske kritičare, Ralf nakon ove uloge počinje da dobija sve primamljivije ponude. Nedugo potom postaje protagonist niza zapaženih filmova u kojima je tumačio aristokrate i intelektualce. Neki do njih su „Engleski pacijent“ u kom je pokazao izuzetno umeće i nesvakidašnji talenat za glumu, zatim „Oskar i Lusinda“ i „Sunshine“ – film preveden na naš jezik kao „Vek ljubavi i mržnje“.

Da je svestran kao glumac, Ralf je dokazao ulogom u filmskom ostvarenju „Hari Poter“, igrajući čuvanog Voldemorta. Osim svojih filmskih uloga Ralf se može pohvaliti i zapaženim performansima na daskama koje život znače. Njegovo izuzetno umeće u pozorištu nije ostalo neprimećeno. Ralf je postao jedini glumac nagrađen Toni nagradom za ulogu Hamleta na Broadwayu. Bio je oženjen svega 4 godine sa Alex Kingston. Pred Ralfom je svetla budućnost kada je gluma u pitanju.

Iako je zagazio u petu deceniju, ovaj famozni glumac ne posustaje u svojim ambicijama i poduhvatima, kada je u pitanju stvaranje pamtljivih likova kako na filmu tako i u pozorištu.

Pošaljite komentar