Lana Del Rey – rođena je 21.06.1985. godine

Popularna američka pevačica, Elizabeth Grant, poznatija po svom scenskom imenu Lana Del Rej, danas proslavlja svoj rođendan. Ovi ime zapravo je kombinacija imena pokojne Holivudske dive Lane Tarner i Fordovog modela autombila Del Rej. Njeni muzički uzori, tokom odrastanja i započnjanja karijere bili su Kurt Kobejn, Tomas Njuman i Brus Springstin. Lana je rođena u Njujorku, na teritoriji SAD. Kada joj je bilo samo 15 godina roditelji su je poslali u internat u Kenektikatu.

Otac joj je poznati milioner i investitor. Iako je mlada Lana želela da peva u bendu, izdavačka kuća sa kojom je bila sklopila ugovor, više ju je doživela kao solo izvođača. Njen veliki hit „Kill Kill“ imali smo priliku da čujemo 2010. godine. Međutim isti je bio dostupan samo kratko vreme, nakon čega je povučen iz prodaje, bez veće pompe i objašnjenja. Njen album koji je nosio specifičan i vrlo pamtljiv naziv „Born to Die“ našao se u prodaji 2012. godine, a mlada pevačica je dostigla svetsku slavu. Naročito je dobro prošla pesma „Video Games“, osvojivši nagradu Best Nwe Track.

Nakon ovog uspeha, karte za njen koncert u Londonu su rasprodate za manje od pola sata. Mlada pevačica ima milione sledbenika na društvenim mrežama na kojima ih izveštava o svojim novim hitovima.

Pošaljite komentar