Ashley Cole – rođen je 20.12.1980. godine

Poznati engleski fudbaler i bivši reprezentativac, Ešli Kol danas proslavlja svoj rođendan. Rođen u Londonu u Engleskoj, svoju karijeru započinje u Arsenalu. Sa svega 18. godina dobija svoju prvu priliku da se pokaže pred fudbalskom javnošću. Njegov prvi zvanični nastup u Premijer ligi bio je u maju 2000. godine. Iste sezone odlazi u Kristal palas na godinu dana. Tokom ovog perioda odigrao je 14 utakmica i postigao jedan gol. Posle više uzastopnih dobro odigranih partija napokon se izborio za svoje stalno mesto u timu. U Arsenalu je ostao do 2006. godine.

Igrajući za ovaj tim osvojio je 2 titule Premijer lige. Svoju karijeru nastavlja u Čelsiju. Debitovao je te famozne 2006. godine protiv Čarlton atletika. Vrlo talentovan fudbaler, koji trenutno igra na poziciji beka, u više navrata je zadivio fudbalski svet svojim umećem na terenu. Igrajući za reprezentaciju Engleske, ukupno je učestvovao na 107 utakmica. Takođe na svetskim prvenstvima je bio čak 4 puta, a dva puta na evropskim. U braku je bio sa Šeril Kol, sa kojom je i nakon razvoda imao stalne afere.

U brojnim pokušajima da ponovo osvoji srce svoje bivše supruge sprečavale su ga ljubavne avanture koje je imao u periodu kada su bili rastavljeni.

Pošaljite komentar