Miloš Teodosić – rođen je 19.03.1987. godine

Slavni srpski košarkaš, izuzetnog talenta Miloš Teodosić danas proslavlja svoj rođendan. Rođen u Valjevu, Miloš svoju košarkašku karijeru započinje vrlo rano trenirajući u valjevskim klubovima kao što su Student i KK Metalac. Nije mnogo prošlo dok se Miloš istakao među ostalima i zapao za oko skautima. Prelazi tada da igra za Železnik. Dok je igrao za FMP, jedno vreme je bio na pozajmici Borcu. Menjajući često timove Miloš je polako sticao iskustvo ali i sigurnost na terenu.

Sa FMP je osvojio i Kup Radivoja Koraća dva puta 2005. i 2007. godine. Svojim performansom izborio se za poziciju plejmejkera. Miloš je karakterističan po svojoj prefinjenoj tehnici igre na terenu. Izdvaja se od ostalih svojim originalnim asistencijama, vrlo često nesvakidašnjim rušenjima i odličnim šutom na koš. Godine 2010. biva proglašen od strane FIBE za najboljeg košarkaša Evrope. Tri puta je bio u najboljoj petorci Evrolige a dva puta u drugoj petorci. Stalni je član reprezentacije Srbije sa kojom je osvajao medalje na skoro svim svetskim takmičenjima.

Tokom utakmica jedan je od vodećih igrača i organizatora igre. Mlad, perspektivan igrač, mnogo toga je već ponudio našoj košarci, ali i stranim klubovima u kojima je igrao. Miloš trenutno igra za moskovski tim CSKA.

Pošaljite komentar