Peta Vilson – rođena je 18.11.1970. godine

Atraktivna australijska glumica Peta Vilson danas proslavlja svoj rođendan. Zanosna, misteriozna, prelepa kako uživo tako i na filmskom platnu, Peta je ličnost koja je vrlo brzo skrenula pažnju javnosti na sebe. Rođena u Sidneju, u Australiji ovaj zgodna plavuša, zavela je muška srca svojom pojavom u popularnoj TV seriji „Nikita“.

Igrajući glavnu žensku ulogu u ovom napetom serijskom spektaklu, koji se emitovao i na našim prostorima, Peta je godinama bila oličenje snažnog ženskog karaktera, koji se suprotstavljao autoritetima i koji je muškarce širom sveta bacao na kolena. Kako Peta tvrdi, ime je dobila po Misici Australije koja je ovu titulu osvojila godine kada je Peta rođena. Sa porodicom Peta se selila više destina puta, zbog prirode posla njegov oca koji je bio oficir, da bi se na kraju skrasila u Novoj Gvineji. Da bi se uklopila u novu sredinu, najbolje što je mogla, s obzirom da je često menjala škole i bila buntovnik po prirodi, Peta se često ponašala kao izgnanik iz društva posvećen sportu, u kom je uživala.

Sa svojim dugogodišnjim dečkom Damianom Harisom ima sina po imenu Marlow. Pored uloge u seriji „Nikita“, Peta je našla svoje mestu u više od 30 filmskih ostvarenja.

Pošaljite komentar