Milojko Pantić – rođen je 18.06.1947. godine

Zasigurno i zasluženo najpoznatiji srpski sportski novinar i komentator, Milojko Pantić, danas proslavlja svoj rođendan. Rođen u Despotovcu, na teritoriji FNR Jugoslavije, Milojko je ceo svoj vek posvetio izveštavanju sa sportskih događaja i prenošenju važnih činjenica vezanih za sport široj javnosti. Gotovo da ne postiji ljubitelj sporta koji nije čuo za ovo slavno ime. Završio je Elektrotehničku školu Nikola Tesla 1966. godine u Beogradu. Takođe upisao je i završio fakultet političkih nauka – smer novinarstvo. Njegov specifičan nastup, pamtljivi komentari i smisao za novinarstvo učinili su ga jednim od najistaknutijih sportsih komentatora u istoriji srpskog sporta.

Njegova profesionalna karijera započinje 1972. godine kada počinje da radi u Sportskoj redakciji TV Beograd. Nakon toga postaje urednik iste u naredne 4 godine. Godine 1980. bio je šef JRT pula za praćenje Olimpijskih igara u Moskvi. Posle veće pauze u radu dolazi na mesto pomoćnika glavnog urednika Informativnog programa RTS. Milojko 2003. godine postaje vlasnik i osnivač produkcijske kuće „Sportska galerija“. Glavni je i odgovorni urednik istoimene emisije koja se prenosi putem 40 lokalnih televizija u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj. Milojko je dobitnik brojnih nagrada za svoja dela.

Među istima su najistaknutija – „Zlatni mikrofon“, plakate, diplome i zahvalnice za novinarski doprinos i razvoj sporta uopšte.

Pošaljite komentar