Mila Jovović – rođena je 17.12.1975. godine

Atraktivna američka glumica i foto model, Milica Mila Jovović, danas proslavlja svoj rođendan. Ova spektakularna glumica poreklom je od Vasojevića. Otac joj je srbin a majka ruskinja koja se takođe bavila glumom. Godine 1981. Milicina porodica se seli u Sakramento u Kaliforniji. Njoj je tada bilo samo 5 godina. Sa svega 11 godina Mila započinje svoju manekensku karijeru. Nakon toga primetivši da je sve više privlači gluma, dobija i prihvata svoju prvu ulogu u TV ostvarenju „Noćni voz za Katmandu“. Nedugo potom pojavljuje se i na filmskom platnu, igrajući u sada već visokobudžetnom ostvarenju „Raskršće dva meseca“.

Glumica vrlo prodornog pogleda, izuzetnog talenta za glumu i atraktivne spoljašnjosti vrlo brzo se snašla u Holivudu. Najširoj javnosti poznata je po svojoj famoznoj ulozi u filmu „Peti element“. Ovaj film je doživeo svetsku slavu i proslavio Milu kao glumicu, nakon čega je briljirala u filmu „Jovanka Orleanka“. Svestrana kao ličnost, Mila je oduvek birala filmove sa vrlo slikovitom tematikom, koja će publiku navesti na dublje razmišljanje.

Osim što se bavila glumom i modom, Mila je 1994. godine izdala i album pod specifičnim nazivom – Božanstvena komedija. Mila iza sebe ima jedan poništen brak, jedan razvod i brojne ljubavne veze sa poznatim ličnostima iz sveta muzike i filma.

Pošaljite komentar