Marshall Bruce Mathers III - Eminem – rođen je 17.10.1972. godine

Najslavniji američki reper Eminem danas slavi svoj rođendan. Eminem je rođen u Sent Džozefu, u Državi Misuri u SAD. Istorija njegovih predaka je vrlo šarenolika. Vuče korene od nemaca, švajcaraca, poljaka, engleza i škota. Odrstajući samo pored majke, nakon što ih je otac napustio kada mu je bilo svega 2 godine, U eminemu se stvorio izvesan vid revolta prema svetu, muško – ženskim odnosima i porodici uopšte. Pored muzike, Eminem nam je svoje umeće demonstrirao i u oblasti produkcije i glume, ostavivši svojom pojavom snažnom pojavom izuzetan utisak.

Eminem se smatra jednim od najvećih umetnika u svom poslu i svakako ikonom 21. veka. Magazin Rolling Stone mu je čak dao i tituli kralja hip hopa, što pokazuje koliko je uspešan i cenjen u svom poslu. Zadivljujuća je činjenica da je Eminem prodao više od 155 miliona albuma širom sveta i preko 110 miliona singlova. Ovi podaci ga čine drugim najtraženijim muškim muzičarem u istoriji ove svakako surove industrije, koja zahteva da budete brutalno savršeni u onom što radite. Takav je i Eminem, surovo realan, kako u privatnom životu, koji u najvećem broju slučajeva predstacvlja publici putem svojih dela.

Godine 1999. osvojio je Gremi nagradu za najbolji rep album. Njegova gluma u filmu bila je najzapaženija u ostvarenju pod nazivom „8 milja“.

Pošaljite komentar