Venus Williams -  rođena je 17.06.1980. godine

Rođena sestra spektakularne Serene, Venus Williams, predstavlja pravi dragulj među ženskim teniserkama. Izuzetno talentovana mlada devojka, rođena je kao Venus Eboni Star Vilijams u Kaliforniji. Shodno svojim postignućima na terenu Venus predstavlja jednu od najvećih legendi američkog ženskog tenisa. Venus vodi poreklo iz obimne porodice. Odnosno pored Serene, ima još dve sestre. Tokom svoje impozantne karijere Venus je osvojila veliki broj turnira i prvenstava, izgradivši ime od svetskog značaja. Debitovala je na turniru u Ouklandu 1994. godine.

Osim sporta, Venus je veoma uspešna i u oblasti dizajna enterijera koji trenutno studira. Osnivač je i kompanije koja se bavi ovom sferom u Palm Bič Gardensu. Izuzetan broj modnih kolekcija širom SAD nosi ime ove slavne teniserke, što govori u prilog njenoj popularnosti. Njen perfektan performans na terenu omogućio joj je da obori brojne svetske rekorde na grend slem turnirima. Mnogi od njih su bili stari i po desetak godina. Jednako dobra kako u pojedinačnim, tako i dubl konkurencijama Venus je teniserka kojoj kako se čini sve ide od ruke.

Rame uz rame sa sestrom Serenom, Venus je prezime svoje porodice učinila svetski poznatim. Gotovo da ne postoji iskreni ljubitelj sporta koji nije čuo za čuvene – sestre Vilijams.

Pošaljite komentar