Beverly D Angelo – rođena je 15.11.1951. godine

Danas svoj rođendan proslavlja slavna američka glumica i pevačica – Beverly D Angelo. Žena izuzetno privlačne pojave, snažnog karaktera i vrlo slikovite glumačke karijere, doprinela je tome da američka kinematografija zaista procveta. Odrasla je u porodici u kojoj je muzika bila opšteprisutna, zbog čega ne iznenađuje i njeno opredeljenje da se bavi istom. Njena atraktivna pojava, sedamdesetih godina dvadesetog veka odvela ju je na Broadway, na kom je imala veliki niz zapaženih glumačkih performansa.

Osvojivši scenu Broadwaya, Beverly krajem iste decenije odlučuje da se posveti snimanju filmova. Bila je vrlo uspešna u ovoj svojoj nameri i pojavila se u glavnim ulogama nekih od najprodavanijih filmova tog doba. Njenu karijeru obeležila je uloga njujorške aristokratkinje u koju se zaljubljuje protagonist filma „Kosa“ 1979. godine. Mlada Beverly apsolutno je sijala u tom filmu i otopila muška srca širom sveta. Takođe ostala je zapamćena po svom senzacionalnom nastupu u filmu u kom je tumačila lik Ellen Griswold, supruge glavnog junaka i majke porodice protagonista. Njeni filmovi imali su neku dozu smirenosti i smernosti. Nikad na filmu nije delovala krhko i ranjivo, čak i u najtežim situacijama.

Stvorena za ljubav ali ne i za brak, iza sebe ima jedan razvod sa Don Lorenzom Salviatijem, dok sa Al Pacinom sa kojim nikad nije stala na ludi kamen ima dvoje dece.

Pošaljite komentar