Jamie Foxx – rođen je 13.12.1967. godine

Erik Marlon Bišop danas proslavlja svoj rođendan. Poznatiji pod nazivom Džejmi Foks, ovaj veoma inteligentni američki glumac, stend –ap komičar i pevač, izdvojio se iz mase svojim otvorenim stavovima, vedrim duhom i potrebom da svet oko sebe učini zanimljivijim i lepšim mestom za sve. Rođen je u Teksasu u radničkoj porodici. Džejmijevo detinjstvo započinje na vrlo surov način. Roditelji ga naime napuštaju kada je imao svega 7 meseci, a brigu o njemu preuzimaju roditelji njegove majke. Zainteresovan za muziku, od malih nogu, sa svega 5 godina počinje da svira klavir.

Svoj talenat za pevanje takođe je delio sa okupljenom masom u lokalnoj baptističkoj crkvi. Oprobao se takođe i u sportu za vreme pohađanja srednje škole, igrajući košarku i američki fudbal. Njegova glumačka karijera započinje 1985. godine. Do danas Džejmi je igrao u oko 20-tak filmova, briljirajući na filmskom platnu. Sa stend – ap komedije po kojoj je bio veoma poznat prešao je na televiziju, prilikom čega mu je film „Samo igra“ doneo izuzetnu popularnost. Uporedo sa glumom, Džejmi je razvijao i svoju muzičku karijeru.

Sarađivao je tokom proteklih godina sa najvećim imenima muzičke scene kao što su K. West, Lil Wayne, Mary J Blige i drugi. Njegov prvi album je prošao poprilično dobro i za samo nedelju dana je prodat u više od 600.000 primeraka.


Pošaljite komentar