Robbie Williams – rođen je 13.02.1974. godine

Spektakularni britanski pevač i zabavljač, Robert Peter Williams, danas proslavlja svoj rođendan. Veliko ime britanske muzičke scene, muzičar izuzetnih glasovnih sposobnosti i miljenik miliona obožavaoca širom sveta. Pored toga što se bavi pevanjem, Robi je izvrstan u pisanju pesama a povremeno svoje mesto pronađe i na filmskom platnu. Bio je član benda pod nazivom „Take that“ ali veći uspeh je doživeo kao samostalni izvođač. Svetsku slavu doživeo je 90 – tih godina 20. veka, međutim zbog neslaganja sa menadžerom i ostalim članovima grupe, mladi Robi napušta grupu 1995. godine i uplovljava u samostalne vode kada je muzika u pitanju.

Njegovih prvih 7 albuma bili su broj jedan u Ujedinjenom Kraljevstvu. Sličan uspeh je doživeo i širom Evrope, oduševljavajući okupljenu masu na svojim koncertima. Kada se 2010. godine ponovo udružio sa pomenutim bendom njihov naredni album je bio najbrže prodati album u istoriji UK. Nakon toga Robi nastavlja da peva i kao član benda i kao solo umetnik. Tokom svoje impresivne karijere prodao je ukupno 70 miliona ploča širom sveta. Ovaj podatak ga ujedno čini najpopularnijim muzičkim umetnikom današnjice.

Čak je 2006. godine ušao u Ginisovu knjigu rekorda jer se u toku jednog dana prodalo preko 1,6 miliona krata za njegovu turneju. Dobitnik je 17 Brit nagrada i 7 Eho nagrada. 

Pošaljite komentar