Orlando Bloom – rođen je 13.01.1977. godine

Poznati britanski filmski glumac, atraktivne spoljašnjosti i izuzetnog talenta kada je gluma u pitanju Orlanod Blum, danas proslavlja svoj rođendan. Orlandova majka je dugo vremena krila ko je njegov biloški otac, međutim istina na kraju izlazi na videlu i saznaje se da je u pitanju porodični prijatelj Kolin Ston. Sa svega 16 godina Orlando napušta rodno mesto i seli se u London, gde se pridružuje pozorištu pod nazivom „Nacionalno Omladinsko pozorište“. Izuzetno talentovan mladi Orlando dobija stupendiju za Britansko - američku akademiju dramskih umetnosti. Sa svetom filma se po prvi put susreće u četiri oka 1997. godine glumeći u ostvarenju „Divlji“.

Čak i ovom svojom prvom ulogom na filmskom platnu, Orlando je uspeo da zadivi kritičare i skrene pažnju na sebe. Nastavio je nakon toga sa pozirišnim predstavama i ulogama u filmovima prikazivanim na televiziji. Jedna od njegovih najzapaženijih uloga bila je u „Gospodaru prstenova“, filmu koji je ostavio bez daha ljubitelje romana i bajkovitih filmova. Njegova uloga plavokosog vilenjaka, donela mu je izuzetnu popularnost kod ženskog sveta širom planete. Orlando je postao jedan od najpoželjnijih muškaraca današnjice.

Kako bi uopšte bio spreman za ovu ulogu Orlando je morao da savlada rukovanje lukom i strelom, jahanje i veštinu mačevanja. 

Pošaljite komentar