Andy Garcia – rođen je 12.04.1956. godine

Šarmantni kubansko-američki glumac, Endi Garsija danas proslavlja svoj rođendan. Glumac sa danas vrlo impresivnom biografijom, svoju karijeru započeo je nezapaženim ulogama. Endi je danas najuspešniji kubanac u Holivudu, a ono po čemu je karakterističan je to da ne voli preterano slavu i popularnost. Nasuprot svojim brojnim kolegama Endi vodi miran porodični život, daleko od očiju javnosti sa svojom suprugom u koju se zaljubio na prvi pogled.

Nerado odgovara na pitanja novinara kada je njegov privatni život u pitanju, a intervjue koje daje usmerava isključivo ka poslovnom planu. Endijeva majka je po zanimanju učiteljica engleskog jezika, a otac mu je bio farmer koji se bavio uzgojem avokadoa na Kubi. Endi je treće po redu dete. Ima starijeg brata i sestru. Kada mu je bilo svega 5 godina njegova porodica se preselila u Majami na Floridi. Razlog tome je čisto finansijske prirode. Porodica je pretrpela niz teških godina usled siromaštva. Nije im dugo trebalo da se snađu u SAD. Kroz nekoliko godina izgradili su milionsku kompaniju koja se bavila proizvodnjom parfema. Još na koledžu Endi je aktivno počeo da se bavi glumom.

Godine 1984. dodeljena mu je mala uloga u ostvarenju „Murder, She wrote“. Nakon ove Endi je počeo da ređa sve značajnije i upečatljivije uloge.

Pošaljite komentar