Nenad Janković – rođen je 11.12.1962. godine

Jedna od najspektrakularnijih ličnost jugoslovenske muzičke scene Nenad Janković, poznatiji kao dr Nele Karajlić danas proslavlja svoj rođendan. Ovaj slavni rok muzičar, kompozitor, glumac, pisac i nekada davno televizijski režiser svojim delima umeo je da nasmeje stotine, hiljade pa i milione ljudi kako na svojim koncertima tako i ispred malih ekrana putem kojih su prikazivani njegovi filmovi, skečevi i serije. Rođen u Sarajevu, Nele je osamdesetih godina prošlog veka bio pevač grupe „Zabranjeno pušenje“ kao i glavna i odgovorna ličnost u TV ostvarenju „Top lista nadrealista“.

Kako je njegov otac bio lingvist i profesor orijentalnih nauka, tako je i Nele upisao studije orijentalizma na Univerzitetu, međutim od istih je odustao osetivši veliki poriv da se bavi muzikom i posveti TV produkciji. Njegov bend bio je među najpopularnijim u bivšoj Jugoslaviji. Neleta je zanimalo sve što bi moglo izazvati burnu reakciju publike i kontraverze. Može se reći da je u svoje vreme Nele bio jedan od rektih muzičara koji je bio u tako bliskom odnosu sa publikom na svojim koncertima. Na bini ga gotovo nije ni bilo.

Skakao bi među publiku, penjao se po opremi na bini, najčešće po zvučnicima, cepao bi odeću sa sebe i dozvoljavao publici da oseti da je i on zapravo od krvi i mesa.  

Pošaljite komentar