Stiven Segal – rođen je 10.04.1952. godine

Čuveni američki glumac, zvučnog imena i prepoznatljive pojave, Stiven Sigal danas proslavlja svoj rođendan. Vrhunski majstor borilačkih veština, poznavalac karatea, aikidoa i džudoa najširoj filmskoj publici poznat je po ulogama u filmovima sa tom tematikom. Rođen u Mičigenu, u SAD, Stiven se još kao dete zaljubio u borilačke veštine. Otac ga je kao dete odveo na fudbalsku utakmicu na kojoj je u pauzi između dva poluvremena majstor borilačkih veština demonstrirao svoja znanja nad brojnijim napadačima. Malo je reći da je stari majstor ostavio snažan utisak na mladog Stivena.

Sa 6 godina Stivel se seli u Kaliforniju i upisuje školu karatea, a zatim i aikidoa. Zaljubivši se u potpunosti u borilačke veštine sa 17 godina, Stiven odlazi u Japan na usavršavanje istih. Godine 1974. godine dobija crni pojas. Isti ima u aikidou, karateu, džudou i kenodou. Kroz godinu dana otvara svoju školu borilačkih veština kao prvi amrikanac koji je to učinio u Japanu. Oženio je tad Mijako, ćerku japanskog učitelja borilačkih veština. Po povratku u SAD, otvara i tamo svoju školu borilačkih veština. Brojne velike filmske zvezde prošle su kroz njegovu školu. Priliku da se pokaže na filmu dobio je u ostvarenju „Niko više od zakona“.

Pored filmske karijere, Stiven se pokušavao uporedo da se probije i u muzičkom svetu. Svoj prvi album objavljuje 2004. godine.

Pošaljite komentar