Viktor Troicki – rođen je 10.02.1986. godine

Profesionalni srpski teniser Viktor Troicki danas proslavlja svoj rođendan. Rođen u Boegradu, ovaj mladi talentovani mladić vodi rusko poreklo. Njegov izuzetan talenat i umeće na teniskom terenu vrlo brzo su postali primećeni i Viktor se popeo visoko na lestvici najboljih tenisera sveta. Zajedno sa našim najboljim teniserima Jankom Tipsarevićem i Nenadom Zimonjićem, Troicki je 2009. godine igrajući za reprezentaciju Srbije bio osvajač Svetskog kupa u Diseldorfu. Njegov prvi meč u Dejvis kupu za reprezentaciju naše zemlje Viktor je odigrao 2008. godine, da bi 2010. godine odneo pobedu u odlučujućem petom meču u finalu.

To je bio prvi trijumf za Srbiju.  Među njegovim najvećim uspesima izdvajaju se trijumf na truniru u Moskvi održan 2010. godine, kao i odlučujuća pobeda u poslednjem meču finala Dejvis kupa iste godine, a zatim i susreti u Sidneju 2015. i 2016. godine. Mladić izuzetnih sposobnosti, prilagodljiv svim vrstama terena najbolji plasman na ATP listi dostigao je 2011. godine kada je bio na 12 poziciji, najboljih na svetu.

Pred Viktorom je svetla budućnost kada je u pitanju teniska karijera. Do sada je uspeo da se plasira na sve važnije turnire i takmičenja širom Evrope i sveta, na kojima je u velikoj meri briljirao i zadivio ljubitelje ovog belog sporta.

Pošaljite komentar