Dragoljub Đuričić je jugoslovenski bubnjar, rođen 1954. godine, na Cetinju. Njegovi počeci bavljenja muzikom datiraju od 1970. god. kada je osnovao grupu The end, nakon čega menja nekoliko sastava, i seli se u Beograd, 1975. god. Već 1978. god. sa grupom u kojoj je tada nastupao, prati Zdravka Čolića na velikoj turneji Putujući zemljotres.

U svojoj bogatoj karijeri, Dragoljub Đuričić je sarađivao sa najpoznatijim imenima muzičke scene, kao što su Leb i Sol, YU grupa, Kerber, a pratio je i Đorđa Balaševića.


Pored toga, bavi se i solo radom. Spisak muzičara obuhvata i Kornelija Kovača, Boru Dugića, Kemala Montena, Arsena Dedića, Lazu Ristovskog, Radomira Mihailovića Točka, Dejana Cukića, Dragija Jelića, Boru Đorđevića, kao i mnoge druge.

Dragoljub Đuričić je radio muziku i za pozorište, kao i za balet, DJ muziku, uzimao učešće na raznim festivalima, a učestvovao je i u građanskim političkim protestima devedesetih godina.

Svoje učešće ima i na sportskim manifestacijama, a dobitnik je i brojnih prestižnih nagrada. Njegove preokupacije su još i slikarstvo i gluma. Pošaljite komentar