John Malkovich – rođen je 09.12.1953. godine

Danas svoj rođendan proslavlja veliki američki glumac i režiser Džon Gavin Malkovič. Poreklom hrvat, Džon je jedan od najistaknutijih umetnika u svom poslu kada je 21. vek u pitanju. Zahvaljujući njegovom izvanrednom talentu filmska industrija je doživela procvat, a ljubitelji filma širom sveta imaju priliku da gledaju prave filmske spektakle, u čijoj pozadini je niko drugi do Džon Malkovič. Rođen je u malenom gradiću Kristoferu, u državi Ilinois u SAD. Džon je oduvek bio fasciniran glumom i režijom. Tokom srednje škole bavio se sportom i prvobitno je bio rešen da nastavio porodičnu tradiciju, upisavši Univerzitet u Ilinoisu smer ekologija. Međutim ubrzo uviđa da se tu ne pronalazi i prebacuje se na studije teatra.

Najširoj javnosti poznat je po nizu zapaženih uloga u filmovima kao što su „Beovulf“, „Džoni Ingliš“, „Riplijeva igra“, „Jadnici“, „Žestoki momci“, „Čovek pod gvozdenom maskom“, „Pokeraši“ i naravno „Biti Džon Malkovič“. Vrlo istrajan, čvrstih ubeđenja, smeran i ozbiljan kao ličnost, Džon je takođe i vatreni zagovorenik smrtne kazne. Do sada je dva puta našao svoj putokaz do oltara, mada koliko je zaljubljive prirode i buntovničkog duha, verovatno tu neće stati.

Od prve supruge razveo se zbog kraće ljubavne afere koju je imao sa Mišel Fajfer, dok sa drugom suprugom ima dvoje dece i poprilčno skladan brak, iako kruže glasine da je bacio oko na misterioznu lepoticu srpsko jevrejskog porekla.

Pošaljite komentar