Johnny Depp – rođen je 09.06.1963. godine

Spektakularni američki glumac, muzičar i filmski producent, John Christopher Depp, danas proslavlja svoj rođendan. Veliko i zasluženo cenjeno ime američke i svetske filmske industrije, Džoni vodi poreklo iz skromne porodice. Njegov otac je bio inženjer a majka konobarica. Međutim njegovim venama teče krv Čiroki Indijanaca, nemaca, francuza i iraca. Najranije detinjstvo Džoni je provodio sa dedom, nakon čije smrti se porodica seli na Floridu. Već sa 15 godina Džoni postaje buntovnik, sklon uticaju lošeg društva, droge i ulice.

Njegova prva uloga bila je filmu „Strava u ulici Brestova“ koji je snimljen 1984. godine. Međutim ista ga nije naročito proslavila. Tek kada je snimljen film „21 Jump street“, Džoni postaje svetski poznat i obezbeđuje sebi status tinejdžerskog idola. Tada polako počinje da dobija ponude za bolje i kvalitetnije filmove. Uloga u filmu „Don Huan de Marko“ ga je apsolutno proslavila i obezbedila mu mesto u Holivudu. Postaje zvezda o kojoj su pisali i pričali svi mediji. Njegova karijera krenula je tada uzlaznom putanjom munjevitom brzinom. Džoni je najpoznatiji po svojim ulogama nesvakidašnjih ekscentričnih likova, kojima daje izuzetan šarm.

Serijal filmova „Pirati s Kariba“ mu je doneo još veću popularnost širom sveta, a koliko se može videti mladi Džoni je apsolutno uživao u istoj. Tri puta je bio u braku i ima dvoje dece.

Pošaljite komentar