Alen Delon – rođen je 08.11.1935. godine

Najbolji francuski glumac svih vremena Alen Delon rođen je na današnji dan. Prva njegova pojava na filmu bila je te famozne 1957. godine, kada je svojim fantastičnim umećem u potpunosti opčinila ženski svet. Jedan od najatraktivnijih i najambicioznijih glumaca svog doba, Alen je svojim glumačkim umećem doprineo tome da filmovi njegovog vremena budu izuzetno gledani. Njegova najzapaženija uloga bila je u filmu „U zenitu sunca“, koji se bavio kriminalnom tematikom.

Nakon toga film „Roko i njegova braća“, donosi mu svetsku slavu i predstavlja ga kao kompletnog glumca. Iako osumnjičen u vezi ubistva svog telohranitelja i povezan sa podzemljem Alen biva oslobođen optužbi i još slavniji u svojoj branši. Kriminalistički filmovi u kojima je od tad glumio imali su izvesnu pozadinu koja je istima davala verodostojnost i činila ih još zanimljivijima. Godine 1985. Alen dobija nagradu Cezar za najboljeg glumca. Tokom svoje karijere tumačio je glavne i vodeće sporedne uloge u preko 30 filmskih ostvarenja. Priča se da je bio strastven ljubavnik i da su sa njim postelju delile neke od najlepših žena sveta, njih nekoliko stotina.

Istinski zavodnik, kom je u doba njegovog najvećeg uspona bilo nemoguće odoleti, obogatio je svet filma svojim talentom, ali i burnim privatnim životom zadovoljio interesovanje javnosti.

Pošaljite komentar