Matt Damon – rođen je 08.10.1970. godine

Poznati američki glumac, producent i scenarista Met Dejmon, danas slavi rođendan. Rođen Bostonu u SAD, Met je jedan od danas najtraženijih i najplaćenijih glumaca. Na svom talentu i atraktivnom izgledu Met može da zahvali poreklu svojih roditelja. Njegov otac Kent broker i agent, engleskog je i škotskog porekla, dok je njegova majka Nensi finskog i švedskog porekla. Nakon razvoda roditelja Met se sa bratom i majkom seli u Kembridž.

Za vreme studija Met je igrao neke od značajnih uloga u lokalnom teatru, negujući pri tom svoj talenat za glumu. Upisao se na Harvard, međutim više su ga zanimali filmski projekti nego dešavanja na predavanjima, zbog čega je sa istih često i izostajao. Njegov dečački šarm i osmeh dovoljni su bili da dobije neke od najboljih uloga koje nam je Holivud serirao. Njegovi počeci vezuju se za filmove kao što je „Džeronimo“, „ Dani slave“, „ Lud za Ejmi“, „Čudotvorac“, dok smo kasnije bili svedoci njegovog umeća i neverovatnog talenta za glumu u filmovima poput „Dogme“, „ Pokeraša“, „Talentovanog Gospodina Riplija“, „ Spasavanja redova Rajana“ i „Dobrog Vil Hantinga“.

Odrastajući i sazrevajući kao ličnost Met se suočavao sa sve izazovnijim ulogama, kojima je kako što smo imali prilike da vidimo bio i više nego dorastao.

Pošaljite komentar