Patricia Arquette – rođena je 08.04.1968. godine

Famozna američka filmska i televizijska glumica Patriša Arket danas proslavlja svoj rođendan. Rođena u Čikagu, u državi Ilinois na teritoriji SAD, mlada Patriša se vrlo rano zaljubila u glumu i njene lepote. Patriša potiče iz porodice glumaca. Oba njena brata i dve sestre se takođe bave glumom. Glumica vrlo specifične pojave i izvanrednog talenta svoju filmsku karijeru započinje 1987. godine. Njena najzapaženija uloga bila je u TV seriji „Medijum“ u kojoj je tumačila lik Alisoa Duboa, žene sa izuzetnim natprodnim moćima koje su ogledaju u razgovoru sa mrtvima.

Kako se čini Patriša na filmskom platnu ne glumi, ne proživljava ulogu koja joj je dodeljena. Na sebi svojstven način ona se stapa sa ulogom koju tumači, dajući joj trodeimenzionalnu formu. Patriša je do sada više puta bila nominovana za prestižne nagrade na polju filma, a za film „Odrastanje“ je dobila Zlatni globus. Godine 2014. dobila je i Oskara za najbolju sporednu ulogu u datom filmu, što nije bilo neočekivano. Među njenim poznatijim filmovima takođe se nalazi i delo „Prava romansa“, u kom je briljirala.

Patriša je dva puta bila u braku. Prvi put sa glumcem Nikolasom Kejdžom a drugi put sa Tomasom Džejnom. Majka je dvoje dece.

Pošaljite komentar