David Bowie – rođen je 08.01.1947. – 10.01.2016. godine

Jedan od najpopularnijih britanskih rok muzičara svih vremena Dejvid Bovi rođen je na današnji dan. Veliko ime britanske muzičke scene, ostavilo je neizbirsiv trag svojim performansom na sceni u muzičkoj istoriji. Talentovani pevač, kompozitor i glumac, istovremeno uzdrmao je svet svojom pojavom i stalnim menjanjem muzičkog stila i imidža. Zavidnih 5 decenija koliko je trajala njegova muzička karijera, bilo je i više nego dovoljno da zauvek zauzme svoje ime u aleji slavnih umetnika. Rođen kao Dejvid Robert Hejvord Džouns ovaj izvanredni umetnik ostao je veran svojoj istinskoj ljubavi, muzici, do svog poslednjeg daha.

Nažalost nakon duge borbe sa kancerom, Dejvid gubi u velikom okršaju između života i smrti, opraštajući se zauvek sa izuzetno velikim brojem svojih obožavaoca širom planete. Vrhuncem njegove karijere smatra se album pod nazivom "Uspon i pad Zigija Stardasta i pauka sa Marsa". Jedinstvena ličnost koja je celog sebe podarila umetnosti. Čovek sa toliko mnogo lica i samo jednim srcem koje je neizmerno volelo sve do kraja svog života samo jednu ženu.

Uprkos neverovatnim pritiscima javne muzičke scene, Bovi je bio više od dve decenije sa somalijskom lepoticom i manekenkom Iman, koja se na vrlo upečatljiv način oprostila od svoje najveće ljubavi, objavivši na društvenim mrežama - "Ponekad ne možete da shvatite pravu vrednost trenutka, dok on ne postane sećanje."

Pošaljite komentar